Шансовете за трети мандат, реализиран успешно, се увеличават.  Тази прогноза

...
Шансовете за трети мандат, реализиран успешно, се увеличават.  Тази прогноза
Коментари Харесай

Журналист: Шансовете за успешен трети мандат се увеличават


Шансовете за трети мандат, осъществен сполучливо, се усилват.  Тази прогноза направи пред БНР журналистът Веселин Стойнев.

Според него обединенията от досегашната ръководеща коалиция са дали поръчка, че са подготвени да седнат на масата за договаряния: " Това ще бъде римейк на същата четворна коалиция. ... Най-голям късмет има третият мандат да бъде връчен на " Демократична България ", тъй като Българска социалистическа партия два пъти се провалиха с третия мандат в предходните два Народното събрание ".

Той акцентира, че държавно управление, което да не е политически доминирано, не значи да е по-слабо, тъй като " слабостта на досегашното ръководство беше, че не е ясно по какъв начин се вземат решенията на равнище коалиция ".

Журналистът изказа опасения " Продължаваме промяната " да не тръгне по пътя на " ИТН ": " Ако Политическа партия счита, че при избори ще отиде нагоре - това е неточност. Няма държавно управление, което да е управлявало след 1990 година с безусловно болшинство, като изключим кабинета на Иван Костов, само че тогава излизахме от една голяма рецесия. Колкото и да завоюва Политическа партия - отново ще би трябвало да ръководи в коалиция ", разяснява Стойнев.

По думите му от другата страна стои " един възходящ мощно националистически избор, който заплашва цивилизационния избор на България - участието ни в Европейски Съюз и в НАТО.

Веселин Стойнев разяснява вероятността за длъжностен кабинет на президента Румен Радев: " Ако той сформира служебно държавно управление, ще носи отговорността за всичко в страната и всички митинги ще са против него. Не мога да си показва един върховен офицер, който е самолюбив, да одобри под прозорците му да му викат " Оставка! ". Да не се окаже, че импийчмънт ще му желаят някогашните му гласоподаватели ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР